FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u het antwoord op verschillende vragen die wij regelmatig voorbij horen komen onder onze klanten. Voor het gemak hebben wij deze vragen voor u verzameld en inclusief het antwoord geplaatst onder het menu veelgestelde vragen (FAQ). Heeft u nog een andere vraag voor ons? En heeft u het juiste antwoord nog niet kunnen vinden? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via e-mailadres [email protected] of laat een bericht achter via het online contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw vraag te beantwoorden.

Wat is het bestandsformaat waarin ik het beste kan aanleveren?

Het beste kunt u al uw bestanden in PDF aanleveren met snijtekens en 3 mm afloop. Vanuit Adobe programma’s kunt u exporteren als PDF X1A.

Hoe kan ik mijn bestanden aanleveren?

Kleine bestanden tot 10 MB kunt u aanleveren per mail. Grotere bestanden kunt u gratis uploaden via: www.wetransfer.com

Wat is de resolutie van mijn bestanden voor druk- en printwerk?

Dat is 300 dpi. Uiteraard kunnen we bestanden met een lagere resolutie wel drukken, echter zullen deze nooit de maximale afdrukkwaliteit hebben.

Wat is de resolutie van grootformaat printwerk (plotten)?

Dat is 150 dpi op ware grootte.

Uhm, ik heb alleen Office programma’s als Word en Excel, en nu?

Het is mogelijk een bestand op te slaan als PDF. Echter is het in deze programma’s niet mogelijk om snijtekens en afloop aan een document te geven. Om te beoordelen of het toch gedrukt of geprint kan worden kunt u uiteraard uw bestand(en) aan ons opsturen ter controle.

Moet ik een brochure op inslag aanleveren?

Lever bij voorkeur geen brochures op inslag aan maar als losse pagina’s in 1 PDF. Onze programma’s zetten het automatisch op het juiste inslagschema.

Kan ik ook “open” bestanden aanleveren?

Uiteraard kan dat, wij werken met de nieuwste versies van Adobe Photoshop, Indesign en Illustrator. Vergeet niet om eventuele illustraties en fonts bij te leveren!

Worden mijn bestanden gecontroleerd?

Ja, uw bestanden worden altijd gecontroleerd. Wij stellen hoge eisen aan uw opdracht en het is daarbij van groot belang dat de bestanden die de basis vormen van uw product in orde zijn. Wij nemen dan ook direct contact met u op indien we met uw bestanden niet de maximale kwaliteit kunnen behalen.

februari 13, 2020